Oma Lääkärisi Jyväskylän keskusta

Tervetuloa asiakkaaksemme

Oma Lääkärisi Jyväskylän keskusta
Asemakatu 10, 3. kerros
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0400 989 004

Sisäänkäynti Asemakadulta ravintola Haraldin vierestä. Pääset hissillä suoraan 3.kerrokseen toimitiloihimme.

 

Tervetuloa Mehiläisen asiakkaaksi!LOGO_OmaLa╠êa╠êka╠êrisi_Mehila╠êinen_RGB_300dpi

Jyväskylän valinnanvapauskokeiluun valittu terveysasemamme on nimeltään Mehiläisen Oma Lääkärisi Jyväskylän keskusta. Olemme aloittaneet toimintamme 1. päivä maaliskuuta 2017. Noin 3300 Jyväskyläläistä on valinnut Keskustan Oma Lääkärisi -aseman omaksi terveysasemakseen.

Voit kirjautua asiakkaaksemme täällä.

Mitä palveluita Oma Lääkärisi -asemalta saa?

Kokeilu kattaa julkista perusterveydenhuoltoa vastaavat palvelut eli yleislääkärin- ja sairaanhoitajan vastaanotot ja sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelut. Myös vastaanottopalveluun liittyvät yleislääkäritasoiset tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut kuuluvat pakettiin. Saat lisätietoja palvelupaketista Jyväskylän kaupungin sivuilta täältä.

Miten Oma Lääkärisi -aseman asiakkaaksi voi kirjautua?

15.1.2018 alkaen Hankasalmella tai Uuraisilla sekä  Huhtasuon, Keskustan, Kuokkalan, Kyllön, Palokan ja Vaajakosken terveysasemien alueilla asuvat asiakkaat voivat valita julkisten perusterveydenhuollon palveluidensa tuottajaksi Mehiläisen Oma Lääkärisi -aseman. Asiakas voi valita tuottajansa Jyväskylän kaupungin verkkopalvelussa osoitteessa: >> https://palse.fi/?page=jyvaskyla.

Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Sivustolla neuvotaan kohta kohdalta, miten tunnistautuminen etenee. Tunnistautumisen jälkeen voit tehdä valinnan terveyspalveluiden tuottajastasi järjestelmässä. Palse.fi -portaali tarkistaa tunnistautumisesi yhteydessä, kuulutko valinnanvapauden piiriin. Jos muutat asiakkuutesi aikana pois kokeilualueelta Jyväskylän sisällä, voit jatkaa asiakkaanamme ilman erillistä ilmoitusta. Jos muutat pois Jyväskylästä, päättyy asiakkuutesi välittömästi.

Alaikäisten lapsien kirjautuminen 

Alaikäisten lapsien kirjautuminen Oma Lääkärisi -aseman asiakkaaksi onnistuu sähköisen portaalin kautta. Tällöin valitaan ”Asioi toisen henkilön puolesta” -vaihtoehto. Asiointivaltuudet tarkistetaan Suomi.fi -palvelusta.

Lasten kirjautuminen onnistuu myös soittamalla omalle terveysasemallesi. Yhteystiedot  Keskustan, Kuokkalan ja Huhtasuon , Kyllön, Palokan ja Vaajakosken terveysasemille löydät Jyväskylän kaupungin sivuilta.

Mitä Oma Lääkärisi -asemalla asiointi maksaa?

Asiakasmaksut valinnanvapauskokeilussa ovat täysin samat kuin julkisella sektorilla. Jyväskylän kaupunki perii asiakasmaksut. Käyntimaksut ja vuosimaksu kerryttävät asiakasmaksukattoa voimassa olevien lakien mukaisesti.

Huomaathan, että Mehiläisen Oma Lääkärisi asema sekä samassa osoitteessa sijatseva Mehiläisen yksityislääkärikeskus ovat erillisiä yksiköitä. Voit käyttää Mehiläisen työterveyttä ja itse maksavana asiakkaana myös yksityislääkäripalveluita, vaikka listautuisitkin Oma Lääkärisi- aseman asiakkaaksi.

Laboratorio- ja kuvantamistutkimukset:

Valinnanvapauskokeilussa palvelupakettiin kuuluvat perusterveydenhuollon tavanomaiset laboratorio- ja röntgenpalvelut. Nämä palvelut edellyttävät lähetettä  terveysaseman lääkäriltä tai sairaanhoitajalta.

Lähetteen mukaisiin laboratoriotutkimuksiin liittyvä näytteenotto on mahdollista joko Mehiläisen lääkärikeskuksen laboratoriossa tai Fimlabin näytteenottopisteissä. Huomioithan, että tällä hetkellä erikoissairaanhoidon kuten Keski-Suomen keskussairaalan pyytämät laboratoriokokeet voi ottaa ainoastaan Fimlabin näytteenottopisteissä.

Lähetteen mukaiset kuvantamistutkimukset tehdään Mehiläisen lääkärikeskuksessa.

Saapumisohjeet: 

Oma Lääkärisi -asema sijaitsee Jyväskylän keskustassa osoitteessa Asemakatu 10, 3.kerros.

  • Asemakadulta tultaessa Ravintola Haraldin viereisestä ovesta sisään ja hissillä suoraan kerrokseen 3.
  • Kauppakadulta tultaessa Kauppakeskus Tawastin sisäänkäynnistä sisään ja liukuportailla tai Lindexin viereisellä hissillä kerrokseen 3.
  • Kauppalaispihalta tultaessa Kekäleen viereisestä sisäänkäynnistä sisään ja liukuportailla tai hissillä 3. kerrokseen.

Parkkitiloja on toimipisteen ympäristössä runsaasti. Torikeskuksen parkki (kulku sisäkautta Mehiläisen opasteita seuraten Tawastinraitin hissille tai liukuportaisiin), Jyväskeskuksen parkki (vastapäätä Asemakadun sisäänkäyntiä) ja Sokoksen P-talo ovat välittömässä läheisyydessä.

Jyväskylän kaupungin neuvontapuhelin:

Kuntalaiset voivat kysyä valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista Jyväskylän kaupungin neuvontanumerosta 014 266 0133. Numeroon voi soittaa maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 9-16. Numerossa kokeiluun perehdytetyt hoitajat neuvovat kuntalaisia aiheeseen liittyvissä kysymyksissä.

Sosiaaliohjaajan vastaanotto:

Mehiläisen Oma Lääkärisi -asema tarjoaa sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelun. Sosiaaliohjaaja tarjoaa ohjausta ja neuvontaa eri elämäntilanteissa. Voit ottaa yhteyttä sosiaaliohjaajaan, mikäli sinua mietityttää esimerkiksi:

  • taloudellinen tilanne
  • asumiseen liittyvät asiat
  • työhön tai opiskeluun liittyvät asiat
  • elämäntilanteen muutokseen liittyvät asiat
  • vapaa-ajan vietto
  • muut arjessa selviytymisen ongelmat

Mehiläisen Oma Lääkärisi  -aseman sosiaaliohjaajan palveluihin ei kuulu viranomaistyö. Asiakas ohjataan tarvittaessa kunnan palveluihin.

Sosiaaliohjaaja on tavattavissa tarvittaessa Oma Lääkärisi Jyväskylän keskusta-asemalla tiistaisin klo 12-13.

Voit varata ajan arkisin kello 8-16 Jyväskylän Oma Lääkärisi -aseman ajanvarausnumerosta 0400 989 004.

Neuvolapalvelut:

Neuvolatoiminta jatkuu Jyten toimipisteissä kolmen suuralueen mukaan. Jyväskylän neuvoloiden puhelinpalvelu ja ajanvaraus keskittyy neuvoloiden puhelinpalvelukeskukseen.

Lue lisää: http://www.jyvaskyla.fi/terveys/neuvolat.