Oma Lääkärisi Jyväskylän keskusta

Oma Lääkärisi Jyväskylän keskusta
Kauppakatu 35, kerros A5
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0400 989 004

Sisäänkäynti Kauppakadulta Hoviraitilta hissillä kerrokseen A5

 

Tervetuloa Mehiläisen asiakkaaksi!LOGO_OmaLa╠êa╠êka╠êrisi_Mehila╠êinen_RGB_300dpi

Mehiläinen on listautunut palveluntuottajaksi Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilussa. Valinnanvapauskokeiluun kuuluva terveysasemamme on nimeltään Mehiläisen Oma Lääkärisi Jyväskylän keskusta.

Aseman asiakkaaksi listautuminen on käynnistynyt maanantaina 20.2. Asema on avautunut asiakkaille 1. päivä maaliskuuta 2017. Keskustan Oma Lääkärisi -aseman asiakkaaksi on syyskuun alkuun mennessä listautunut jo yli 2600 jyväskyläläistä.

Voit listautua asiakkaaksemme täällä.

Mitä palveluita Oma Lääkärisi -asemalta saa?

Kokeilu kattaa julkista perusterveydenhuoltoa vastaavat palvelut eli yleislääkärin- ja sairaanhoitajan vastaanotot ja sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelut. Myös vastaanottopalveluun liittyvät yleislääkäritasoiset tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut kuuluvat pakettiin. Saat lisätietoja palvelupaketista Jyväskylän kaupungin sivuilta täältä.

Miten Oma Lääkärisi -aseman asiakkaaksi voi listautua?

Helmikuun 20. päivästä lukien Huhtasuon, Keskustan ja Kuokkalan terveysasemien alueilla asuvat asiakkaat voivat valita julkisten perusterveydenhuollon palveluidensa tuottajaksi Mehiläisen Oma Lääkärisi -aseman.

Asiakas voi valita tuottajansa Jyväskylän kaupungin verkkopalvelussa osoitteessa https://palse.fi/?page=jyvaskyla.

Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Sivustolla neuvotaan kohta kohdalta, miten tunnistautuminen etenee. Tunnistautumisen jälkeen voit tehdä valinnan terveyspalveluiden tuottajastasi järjestelmässä. Palse.fi -portaali tarkistaa tunnistautumisesi yhteydessä, kuulutko valinnanvapauden piiriin.

Alaikäisten lapsien listaaminen 

Alaikäisten lapsien listaaminen Oma Lääkärisi -aseman asiakkaaksi onnistuu sähköisen portaalin kautta. Tällöin valitaan ”Asioi toisen henkilön puolesta” -vaihtoehto. Asiointivaltuudet tarkistetaan Suomi.fi -palvelusta.

Lasten listaaminen onnistuu myös soittamalla omalle terveysasemallesi. Yhteystiedot Keskustan, Kuokkalan ja Huhtasuon terveysasemille löydät Jyväskylän kaupungin sivuilta.

Mitä Oma Lääkärisi -asemalla asiointi maksaa?

Asiakasmaksut valinnanvapauskokeilussa ovat yksityisellä ja kolmannella sektorilla täysin samat kuin julkisella sektorilla. Jyväskylän kaupunki perii asiakasmaksut. Käyntimaksut ja vuosimaksu kerryttävät asiakasmaksukattoa voimassa olevien lakien mukaisesti.

Huomaathan, että Mehiläisen Oma Lääkärisi asema sekä samassa osoitteessa sijatseva Mehiläisen yksityislääkärikeskus ovat erillisiä yksiköitä. Voit käyttää Mehiläisen työterveyttä ja itse maksavana asiakkaana myös yksityislääkäripalveluita, vaikka listautuisitkin Oma Lääkärisi- aseman asiakkaaksi.

Laboratorio- ja kuvantamistutkimukset:

Valinnanvapauskokeilussa palvelupakettiin kuuluvat perusterveydenhuollon tavanomaiset laboratorio- ja röntgenpalvelut. Nämä palvelut edellyttävät lähetettä lääkäriltä tai sairaanhoitajalta.

Lähetteen mukaisiin laboratoriotutkimuksiin liittyvä näytteenotto on mahdollista joko Mehiläisen lääkärikeskuksen laboratoriossa tai Fimlabin näytteenottopisteissä.

Huomioithan, että tällä hetkellä erikoissairaanhoidon kuten Keski-Suomen keskussairaalan pyytämät laboratoriokokeet voi ottaa ainoastaan Fimlabin näytteenottopisteissä.

Lähetteen mukaiset kuvantamistutkimukset tehdään Mehiläisen lääkärikeskuksessa.

Saapumisohjeet: 

Jyväskylän Mehiläisen sisäänkäynti
Jyväskylän Mehiläisen sisäänkäynti

Oma Lääkärisi -asema sijaitsee Jyväskylän keskustassa osoitteessa Kauppakatu 35, kerros A5.

  • Kauppakadulta tultaessa Hoviraitilta hissillä kerrokseen A5
  • Kauppalaispihalta tultaessa Kekäleen viereisestä sisäänkäynnistä sisään, liukuportaiden jälkeen porraskäynti 4,5 kerrokseen

Parkkitiloja on toimipisteen ympäristössä runsaasti. Torikeskuksen parkki (kulku sisäkautta Torikeskuksen läpi Hoviraitille, seuraa hotelli Verson ja Korustoren opasteita), Jyväskeskuksen parkki ja Sokoksen P-talo ovat välittömässä läheisyydessä.

Jyväskylän kaupungin neuvontapuhelin:

Kuntalaiset voivat kysyä valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista Jyväskylän kaupungin neuvontanumerosta 014 266 0133. Numeroon voi soittaa maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 9-16. Numerossa kokeiluun perehdytetyt hoitajat neuvovat kuntalaisia aiheeseen liittyvissä kysymyksissä.

Sosiaaliohjaajan vastaanotto:

Mehiläisen Oma Lääkärisi -asema tarjoaa sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelun. Sosiaaliohjaaja tarjoaa ohjausta ja neuvontaa eri elämäntilanteissa.  Voit ottaa yhteyttä sosiaaliohjaajaan, mikäli sinua mietityttää esimerkiksi:

  • taloudellinen tilanne
  • asumiseen liittyvät asiat
  • työhön tai opiskeluun liittyvät asiat
  • elämäntilanteen muutokseen liittyvät asiat
  • vapaa-ajan vietto
  • muut arjessa selviytymisen ongelmat

Mehiläisen Oma Lääkärisi  -aseman sosiaaliohjaajan palveluihin ei kuulu viranomaistyö. Asiakas ohjataan tarvittaessa kunnan palveluihin.

Sosiaaliohjaaja on tavattavissa tarvittaessa Oma Lääkärisi Jyväskylän keskusta-asemalla ilman ajanvarausta tiistaisin klo 12-13.  Soittoaika torstaisin klo 10-11 numerossa 040 5020134.

Voit varata ajan arkisin kello 8-16 Oma Lääkärisi -aseman palvelunumerosta 0400 989 004.