Oma Lääkärisi Korpilahti

Tervetuloa Mehiläisen asiakkaaksi!

Jyväskylän valinnanvapauskokeiluun valittu terveysasemamme on nimeltään Mehiläisen Oma Lääkärisi Korpilahti.

Mitä palveluita Oma Lääkärisi -asemalta saa?                 

Kokeilu kattaa julkista perusterveydenhuoltoa vastaavat palvelut eli yleislääkärin- ja sairaanhoitajan vastaanotot ja sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelut. Myös vastaanottopalveluun liittyvät yleislääkäritasoiset tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut kuuluvat pakettiin. Saat lisätietoja palvelupaketista Jyväskylän kaupungin sivuilta täältä.

Miten Oma Lääkärisi -aseman asiakkaaksi voi kirjautua?

Terveydenhuoltolain mukaan asiakkaalla on oikeus vaihtaa hoidostaan vastaava terveysasema oman kunnan tai muun kuin oman kunnan terveyskeskuksen alueelta. Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen eli Jyten (Jyväskylä, Hankasalmi, Uurainen) sisällä terveysasemaa voi vaihtaa puolen vuoden välein. Samanaikaisesti voi olla vain yhden terveysaseman asiakkaana. Valinta koskee lähes kaikkia kiireettömiä perusterveydenhuollon palveluja, kuten lääkärin- ja sairaanhoitajan vastaanottopalveluja, suun terveydenhuoltoa, neuvolapalveluja, terapiapalveluja, lyhtyaikaista terveyskeskussairaalahoitoa jne.

Siirtymisilmoitus

Uuden terveydenhuoltolain mukaan asiakkaalla on oikeus valita hoidostaan vastaava terveysasema oman kunnan sisällä. Ilmoitus terveysaseman valinnasta lomakkeella:  http://www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/65705_terveysaseman_vaihto_siirtymisilmoitus.pdf voi ilmoittaa halunsa vaihtaa terveysasemaa.

Täytä lomake näytöllä, tulosta paperille ja allekirjoita. Tai tulosta tyhjä lomake ja täytä se käsin.

Alaikäisten lapsien kirjautuminen

Alaikäisten lapsien kirjautuminen Oma Lääkärisi -aseman asiakkaaksi onnistuu sähköisen portaalin kautta. Tällöin valitaan ”Asioi toisen henkilön puolesta” -vaihtoehto. Asiointivaltuudet tarkistetaan Suomi.fi -palvelusta.
Lasten kirjautuminen onnistuu myös soittamalla omalle terveysasemallesi. Yhteystiedot Keskustan, Kuokkalan ja Huhtasuon, Kyllön, Palokan ja Vaajakosken terveysasemille löydät Jyväskylän kaupungin sivuilta.

Mitä Oma Lääkärisi -asemalla asiointi maksaa?

Asiakasmaksut valinnanvapauskokeilussa ovat täysin samat kuin julkisella sektorilla. Jyväskylän kaupunki perii asiakasmaksut. Käyntimaksut ja vuosimaksu kerryttävät asiakasmaksukattoa voimassa olevien lakien mukaisesti.
Huomaathan, että Mehiläisen Oma Lääkärisi asema sekä Mehiläisen yksityislääkärikeskus ovat erillisiä yksiköitä. Voit käyttää Mehiläisen työterveyttä ja itse maksavana asiakkaana myös yksityislääkäripalveluita, vaikka listautuisitkin Oma Lääkärisi- aseman asiakkaaksi.

Laboratorio- ja kuvantamistutkimukset:

Valinnanvapauskokeilussa palvelupakettiin kuuluvat perusterveydenhuollon tavanomaiset laboratorio- ja röntgenpalvelut. Nämä palvelut edellyttävät lähetettä terveysaseman lääkäriltä tai sairaanhoitajalta.
Lähetteen mukaisiin laboratoriotutkimuksiin liittyvä näytteenotto on mahdollista joko Mehiläisen lääkärikeskuksen laboratoriossa tai Fimlabin näytteenottopisteissä. Huomioithan, että tällä hetkellä erikoissairaanhoidon kuten Keski-Suomen keskussairaalan pyytämät laboratoriokokeet voi ottaa ainoastaan Fimlabin näytteenottopisteissä.
Lähetteen mukaiset kuvantamistutkimukset tehdään Mehiläisen lääkärikeskuksessa.

Saapumisohjeet: 

 

Jyväskylän kaupungin neuvontapuhelin:

Kuntalaiset voivat kysyä valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista Jyväskylän kaupungin neuvontanumerosta 014 266 0133. Numeroon voi soittaa maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 9-16. Numerossa kokeiluun perehdytetyt hoitajat neuvovat kuntalaisia aiheeseen liittyvissä kysymyksissä.

 

Tutustu palveluihimme

Oma Lääkärisi on potilaan ehdoilla toteutettavaa huipputason julkista terveydenhuoltoa.

Kaikki palvelut