Jyväskylän Oma Lääkärisi -asemien toiminta koronavirusepidemian aikana

Koronavirus jatkaa leviämistään myös Suomessa ja otamme Mehiläisessä tilanteen hyvin vakavasti. Seuraamme tilanteen kehittymistä tarkkaan sekä päivitämme ohjeita tarvittaessa. ​Teemme yhteistyötä viranomaisten kanssa ja varaudumme tilanteen muutoksiin jatkuvasti.

Pyydämme teiltä rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä. Flunssaisia/koronaa epäileviä asiakkaita pyydetään soittamaan oman terveysaseman ajanvaraukseen. Virka-ajan ulkopuolella yhteydenotot osoitetaan Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksen neuvontanumeroon 116 117. Suurin osa koronaviruksen aiheuttamista sairastumisista ovat olleet lieviä, joissa hoito toteutetaan kotona. Käymällä terveysasemalla asiakas lisää riskiä epidemian leviämiselle. Jos teillä on hengitystieinfektion oireita, mutta koette vointinne kotikuntoiseksi, pysykää kotona. Jotkut työnantajat ovat ottaneet kannan, ettei työntekijä tarvitse lääkärintodistusta ollessaan hengitystieinfektion vuoksi poissa: saatte ohjeet sairauspoissaolotodistuksen tarpeesta omalta työnantajaltanne.

Ohjeita koronaviruksen kotihoidosta löydät täältä.

Jos teidän on välttämätöntä tulla terveysasemalle esim. vaikean hengitysvaikeuden tai yleistilan laskun vuoksi, soittakaa ajanvarausnumeroomme lisäohjeiden saamiseksi, ÄLKÄÄ tulko suoraan asemalle. Tikkakosken osalta kaikki infektiopotilaat ohjataan Palokan terveysasemalle arvioon Jyväskylän kaupungin linjauksen mukaisesti. Korpilahdella ja Säynätsalossa on infektiopotilaille erillinen sisäänkäynti ja odotusaula.

Suosittelemme edelleen tarkkaa käsihygieniaa, etätöiden tekemistä mahdollisuuksien mukaan ja joukkotapahtumien välttämistä. Älkää vierailko vanhusten tai pitkäaikaissairaiden luona, sillä he ovat kriittisimmässä riskiryhmässä. Suosittelemme kaiken matkailun välttämistä myös kotimaassa.

Asemiemme potilastoimistot ovat toistaiseksi suljettu ja kaikki yhteydenotot pyydetään teiltä joko puhelimitse tai Mehiläisen digiklinikan kautta. Kiireettömien vastaanottoaikojen anto asemillamme on toistaiseksi keskeytetty. Jos teillä on kiireetöntä arviota vaativa tila, pyydämme ystävällisesti teitä ottamaan yhteyttä myöhemmin. Tästä ilmoitetaan sivuillamme myöhemmin.

Kiitämme teitä yhteistyöstänne ja avustanne epidemian leviämisen hidastamisessa.

Muista myös THL:n ajankohtaista koronaviruksesta -sivut.

Päivitetty 20.4.2020 klo 15.07.