Jaamme suu-nenäsuojuksia vähävaraisille asukkaille 17.8.2020 alkaen

Suomen hallitus ja THL antoivat 13.8.2020 suosituksen kasvomaskien käyttämisestä muun muassa joukkoliikenteessä, koronatesteissä käytäessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Lisäksi Jyväskylän kaupunki suosittelee maskien käyttämistä joukkotapahtumissa, joissa on mukana useilta eri paikkakunnalta saapuneita ihmisiä eikä turvavälien säilyttämistä voida muuten varmistaa. Maskeja suositellaan käyttöön yli 15-vuotiaille.

Oma Lääkärisi -asemilla jaetaan suu-nenäsuojuksia vähävaraisille asukkaille 17.8. alkaen. Suojuksia luovutetaan kerrallaan kahden viikon kulutusta vastaava määrä. Tarkoituksena on tukea vähävaraisia asukkaita ja perheitä – muutoin asukkaat kustantavat ja hankkivat suojukset itse esim. apteekeista tai tavarakaupoista.

Suojusten jako tapahtuu klo 14-16 tiistaisin ja torstaisin.

Suojusten jaon helpottamiseksi olemme laittaneet terveysaseman ulko-oveen ohjeet: suojukset luovutetaan terveysaseman ikkunan kautta. Näin ollen sinun ei tarvitse käydä terveysaseman sisätiloissa, jos olet vain hakemassa suojuksia.

Muistutamme ystävällisesti, että suojuksesta ei ole hyötyä, ellei sitä käytä oikein:

PUKEMINEN: Ota suu-nenäsuojus pakkauksesta puhtain käsin. Aseta suojus kasvoille ja varmista, että suojus on tiiviisti ja mukavasti kasvoja vasten. Aseta kumilenkit korvien taakse. Paina nenäklippiä niin, että se asettuu nenää tiukasti myötäillen kasvoille.

KÄYTTÖ: Älä koskettele kasvojasi tai suojusta. Jos suojus kastuu, vaihda se uuteen. Samaa suojusta voi käyttää muutaman tunnin ajan.

RIISUMINEN: Poista suojus kasvoilta koskettamalla ainoastaan kumilenkkeihin. Itse maskiosaan ei saa koskea. Heitä suojus roskakoriin. Pese kädet saippualla ja vedellä.

Lisätietoa suojusten jaosta Jyväskylän kaupungin sivuilla: https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2020-08-14_jyvaskylan-kaupunki-ryhtyy-jakamaan-kasvomaskeja-vahavaraisille-asukkailleen

Lisätietoa maskisuosituksesta THL:n sivuilla: https://thl.fi/fi/-/thl-suosittaa-kasvomaskin-kayttoa-toisten-suojaamiseksi-kasienpesu-ja-turvavalit-ovat-tarkeimmat-keinot-ehkaista-koronatartuntoja