Reseptit

Käytämme sähköisiä reseptejä eli e-reseptejä.

Miten sähköinen resepti toimii?

Sähköinen resepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Sähköinen resepti tallentuu valtakunnalliseen Kelan ylläpitämään Reseptikeskukseen. Lääkkeen määräämiseen ja lääkkeen hakemiseen apteekista ei tarvita paperisia lomakkeita. Määrätyt lääkkeet voi hakea mistä tahansa apteekista. Apteekkiin mennessä tulee ottaa mukaan henkilöllisyystodistus tai sähköisen reseptin paperinen potilasohje. Kela-korttiasi tarvitset myös, jotta saat lääkkeistäsi sairausvakuutuskorvauksen.

”Resepti ei voi enää kadota. Vaikka potilasohje huikkuisikin, apteekissa nähdään aina sähköisestä järjestelmästä sinulle määrätyt lääkkeet.”

Riippumatta siitä, missä vastaanotolla asioit, hoitohenkilökunnalla on mahdollisuus suostumuksellasi nähdä kokonaislääkityksesi. Näin voidaan välttää päällekkäisten lääkkeiden määrääminen ja haitalliset yhteisvaikutukset. Lisää tietoa sähköisestä reseptistä löytyy osoitteesta www.kanta.fi. Omiin reseptitietoihisi pääset kanta-arkistossa pankkitunnuksillasi, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Reseptien uudistaminen

Voit tehdä reseptin uusimispyynnön Mehiläisen Digiklinikan, kanta-arkiston tai apteekin kautta. Uusimme reseptit terveysasemilla kahdeksan arkipäivän kuluessa. Voit myös pyytää reseptin uusimista puhelinajanvarauksen (klo 12-15) tai hoitajan vastaanoton kautta.